Ketensin behandeling

De Ketensin behandeling wordt toegepast bij patiënten met dystrofie, ook wel CRPS (Complex Regionaal Pijn Syndroom) genoemd. 

Voor de behandeling

In verband met de steriliteit in de behandelkamer is het wenselijk dat u enkele uren voor de behandeling een bad of douche neemt.

Stoppen met bloedverdunner of antistollingsmiddel

  • Gebruikt u een bloedverdunner (bijvoorbeeld Ascal) dan moet deze zeven dagen voor de behandeling worden gestopt. Overleg hierover met de arts die de bloedverdunner heeft voorgeschreven.
  • Gebruikt u een antistollingsmiddel (bijvoorbeeld Marcoumar of Sintrom) dan is het nodig dat u contact opneemt met de trombosedienst, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de INR-waarde op de dag van de behandeling 1.6 of lager is.

De dag van de behandeling

U meldt u zich op de afgesproken tijd op het dagcentrum. Hier krijgt u een speciaal jasje aan en gaat u in een bed liggen. U wordt naar de polikliniek pijnbestrijding gebracht voor de behandeling. De bloeddrukmeter wordt aangesloten en de temperatuur van uw handen of voeten wordt op een vaste plaats gemeten en genoteerd.

Behandeling

Bij uw eerste behandeling krijgt u in uw arm een infuusnaaldje. Via dit infuusnaaldje krijgt u 1 ml ketensin toegediend. Hierna wordt nogmaals de temperatuur van uw handen en voeten gemeten en genoteerd. Na 10 minuten wordt nogmaals 1 ml ketensin toegediend via het infuusnaaldje en nogmaals de temperatuur gemeten en genoteerd. Wanneer tijdens de controle de temperatuur van uw handen en voeten stijgt, betekent dit dat het medicijn goed werkt. Tijdens de behandeling wordt steeds nauwkeurig gecontroleerd of u het medicijn kunt verdragen en het medicijn voldoende resultaat geeft. Bij vervolgbehandelingen krijgt u het medicijn in tabletvorm.

Na de behandeling

Na de behandeling gaat u terug naar het dagcentrum. Hier blijft u ongeveer 1 uur. Op het dagcentrum wordt nog enkele malen uw bloeddruk gecontroleerd. Door toediening van ketensin kan uw bloeddruk dusdanig dalen dat u voorzichtig moet zijn met plotseling opstaan. 

Na de eerste behandeling met het infuus krijgt u een pleister op de plek waar het infuus heeft gezeten. Deze mag u ‘s avonds weer verwijderen. U mag hierna weer douchen of baden. 

U mag na de behandeling niet zelf autorijden of met openbaar vervoer reizen, met uitzondering van een taxi. Dit geldt alleen op de dag van de behandeling.

Contactinformatie afdelingen

Pijnbestrijding polikliniek

Telefoonnummer 020-634 6287
Route 32

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem. Als u verder surft, accepteert u onze cookies.

Terug naar bovenScroll naar boven